+4 0721 389 415 eugen@distractx.com

Povestea noastra in Tabara Descopera Eroul din Tine!

Pornim de acasa cu curiozitate, cu bucurie in suflet si deschidere catre o saptamana de vis. Plecam fara multe asteptari, dar cu sufletul deschis spre comunicare si descoperire.

Drumul este de cele mai multe ori lung si anevoios, dar avand in vedere programul care ne astepta parca nici nu simtitm cum trece timpul pana ajungem la casa noastra de vara pentru o saptamana.

Cum ajungem la Pensiunea Iuliana, suntem intampinati de echipa de instructori care ne va calauzi in aceasta saptamana, ii cunoastem, descoperim sala de mese a pensiunii, unde ne lasam bagajele si ne organizam putin pentru cazare.

Ne cazam in camere de 2, 3 si 4 locuri, in componenta grupului cu care am venit. Ne acomodam putin cu camera, aranjam bagajele si in jurul orei 17.30 ne pregatim pentru deschiderea taberei.

Ne vom imparti pe echipe mixte de varsta, diferit de grupul in care am venit, pentru a cunoaste si alti copilasi si pentru a socializa mai bine. Impartiti pe echipe, fiecare echipa cu semnul ei colorat distinct, vom avea prima activitate de echipa, si anume trebuie sa ne confectionam un steag care sa ne reprezinte, sa ne alegem un nume pentru echipa, un leader, care nu va fi doar sef, ci va avea si de asumat responsabilitati, trebuie sa ne cunoastem colegii de echipa pentru ca apoi urmeaza un mic exercitiu de public speaking. Dar inainte de el, echipa de instructori ne prezinta programul taberei, alaturi de jocurile si regulile care ne vor insoti toata saptamana! Apoi, dupa o zi lunga si istovitoare, a venit momentul mult asteptat de somn!

A doua zi, ne trezim la inviorare, apoi luam micul dejun si ne pregatim sa invatam ce inseamna mersul in Monom, pana la legendara cetate Poenari, legata strans de activitatea lui Vlad Tepes. Ne asteapta o ascensiune de 1480 de trepte pana la privelistea superba a Transfagarasanului de sus.

Ne indreptam catre Pensiune, cum altfel decat in Monom, unde ne asteapta pranzul cald si aburind.

Dupa o scurta pauza de 30 min dupa pranz, ne pregatim sa descoperim faptul ca fiecare are rolul lui specific in echipa, la fel ca si in viata, in colectivitate. Si cum putem afla asta altfel decat participand la Olimpiada Jocurilor de Echipa, din Poienita.  Incercam sa ne pastram totusi fortele proaspete pentru seara, pentru ca avem program de discoteca! Avem lumini disco, masina de fum, masina de balonase, masina de zapada artificial, si multa multa muzica si voie buna!

A sosit si ziua de miercuri. Momentul sa ne depasim limitele. Zi de tiroliana, pod Indian, alpinism la panou, tir cu arcul si blowgun, atelier de mascute si Bal Mascat seara. Despre aceasta zi asteptam sa ne povestiti voi mai multe la testimoniale, despre cum v-ati intrecut fricile si cum ati trecut peste obstacole.

Ziua de joi este dedicate excursiilor optionale. Aici decidem impreuna ce program vom urma, ce vom vizita. Propunerea noastra este sa vizitam Transfagarasanul cu frumusetile lui, sa ne oprim sa-l salutam pe Prometeu, si sa vedem Barajul Vidraru, sa ne plimbam cu vaporasul de Lacul Vidraru, sa ne bucuram de  Cascada Capra, si sa ne oprim ca punct final la Lacul Balea, unde avem privelisti senzationale, statia Meteo, si alte surprize. Aici e posibil sa intalnim chiar zapada in miezul verii!  Seara, ajunsi la pensiune, istoviti, ne vom bucura de seara filmului.

Vineri, plecam in excursie la Curtea de Arges, unde vom vizita manastirea si vom avea o  mica lectie de istorie despre regi, apoi intorsi la Pensiune, vom avea un treasure hunt surpriza, iar seara petrecere in pijamale! 

Sambata, ultima zi intreaga alaturi de noi, ne vom bucura de mai mult timp petrecut in echipa, astazi toata ziua este dedicata echipei. Ne vom balaci la piscina, vom avea ateliere de teatru, scenete si photovoice, dupa-amiaza vom prezenta in grupul mare toata munca noastra, iar seara vom canta la chitara la focul de tabara.

Duminica, ne vom pregati de Festivitatea de Premiere, si ne vom face suita de poze representative pentru echipa, tabara, cu totii, cu cadrele didactice, colegi si instructori. A venit momentul sa ne despartim cu lacrimi in ochi, speram ca nu pentru mult timp, si sa ne promitem mentinerea unei legaturi stranse, frumoase, naturale intre noi.


 

Programul orar al Taberei:

07.45 – trezirea

08.00 – inviorarea

08.30 – micul dejun

09.30 – primele ateliere ale zilei

11.30 – pauza

12.00 – atelier

14.00 – masa de pranz

15.30 – atelier

17.00 – pauza

17.30 – 19.30 – atelier

20.00 – cina

21.30 – seara tematica

23.00 – ora de stingere


 

Excursii Optionale

Alegeti aici excursia optionala pentru ziua de JOI