+4 0721 389 415 eugen@distractx.com

Intrebari frecvente

 1. De ce sa imi inscriu copilul in tabara DistractX?

Constientizand importanta socializarii si necesitatea jocului armonios in natura, pentru evolutie, oferim cadrul perfect natural, social si educational.

Educatia privind normele de prim-ajutor si ecologie sunt esentiale de asemenea pentru o crestere si o maturizare corecta, armonioasa, si echilibrata. Folosim in acest sens, metode din educatia non-formala, ca si toate metodele folosite de noi in tabere.

Ne dorim sa infiintam in sufletul si in gandul copiilor care ne trec pragul, ideea reala ca natura le ofera aventuri reale, mai spectaculoase si mai sanatoase decat jocul pe calculator, iar socializarea reala, este diferita de cea virtuala oferita de diverse siteuri de socializare.

Copilul dvs va avea motivatia si sustinerea alaturi de alti copii de a iesi de sub fusta mamei, si de a se descurca singur, sub supravegherea noastra.

Prietenia este importanta in ziua de astazi, valoarea ei continuandu-se in ani. Stiti expresia: “Il cunosc de cand eram mici”, cea care da valoare si incredere cand vine vorba despre o cunostinta….aici este locul ideal pentru legarea unor astfel de prietenii la nivel national.

Copilul va constientiza ca are locul lui important in orice comunitate, colectiv, grup de prieteni, are atuul sau care il ridica peste ceilalti la un moment dat, dincolo de temerile, slabiciunile, fricile fiecarui dintre noi. Va iesi la suprafata punctul lui forte.

 

 

2.Cum se organizeaza transportul?

 

Deoarece suntem din Bucuresti, iar copilasii carora ne adresam vin din toata tara, nu includem in ofertele noastre si transportul, fiind mai usor de gestionat de catre cadrele didactice, local. De asemenea, au fost cazuri, in care copii au fost adusi in tabara de catre parinti. Este alegerea dumneavoastra, independent de noi.

 

 1. Acte necesare pentru inscriere

Fiecare participant la tabara, fara exceptii, trebuie sa vina cu adeverinta medicala semnata si parafata de medicul de familie,  datata cu 2-3 zile innainte de inceperea programului de tabara, precum si cu acordul parental, semnat de ambii parinti, si cu datele de contact trecute.

Cadrul didactic sau insotitorul de grup, trebuie sa prezinte la intrarea in tabara un tabel nominal cu toti participantii pe care ii insoteste.

Gasiti formularele gata de download, la sectiunea acte inscriere

 1. La ce ora se face intrarea si iesirea in tabara?

Intrarea in tabara se face incepand cu ora 16.00, programul taberei in prima zi, incepand cu ora 17.30-18.00.

Iesirea din tabara se discuta impreuna cu cadrul didactic sau persoana insotitoare, si poate fi de dimineata, imediat dupa micul dejun, avand pranzul primit la pachet, sau se poate organiza dupa masa de pranz, inclusa in programul si pretul taberei. Detaliile de plecare, se stabilesc inca din prima zi de tabara. Bagajele se vor scoate din camera dupa micul dejun, si vor fi depozitate intr-o singura camera.

 1. Care sunt grupele de varsta acceptate in tabara?

 

Grupele de varsta acceptate in tabara, sunt intre 6 si 15 ani, de la clasa zero si pana la clasa a opta inclusiv.  Va rugam sa anuntati din timp in cazul exceptiilor.

 

 1. Cand pot contacta copilul in tabara?

 

Dupa fiecare masa, copii au un program liber de 30 minute, pentru asezarea mancarii si legatura cu parintii. Rugam nu ii contactati in timpul altor activitati din tabara!

 

 1. Pot veni si parinti insotitori alaturi de copii in tabara?

 

Recomandarea noastra in acest sens, este ca parintii sa vina in tabara alaturi de copii doar daca este neaparat necesar acest lucru, deoarece prezenta parintilor stanjeneste copii, nu se pot desfasura in mediul lor normal, si impiedica dezvoltarea si implementarea ideii de a se descurca singuri intr-un mediu total nou.

Asadar, nu primim in tabara alti adulti cu exceptia cadrelor didactice insotitoare.

 1. Care este implicarea cadrelor didactice in intregul program al taberei?

 

Implicarea cadrelor didactice este aceea de asumare a responsabilitatii doar pe drum, dispre si inspre localitatea de resedinta si pana in tabara. Odata ajunsi in tabara, ne asumam responsabilitatea asupra copiilor care ne trec pragul, si ne ocupam activ de organizarea intregului program propus, inclusiv de respectarea orelor de somn de catre participanti.

Cadrele didactice, ne ajuta prin calea deschisa de comunicare cu parintii, altfel sunt in vacanta, se bucura de munte, soare, liniste, atat de necesare dupa un an de studii.

 

 

 1. Cum se va efectua premierea?

 

In ultima zi a taberei, copii vor primi diploma si premii din partea echipei de organizatori, amintiri placute cu care vor veni acasa.

 

 

 1. Follow up dupa tabere

 

Incurajam copii sa mentina o legatura activa cu prietenii pe care tocmai i-au cunoscut. Incurajam chiar metodele clasice de contact, respective telefon, posta, e-mail, dar si metodele prin intermediul site-urilor de socializare daca nu exista alte posibilitati.

 

 1. Care este necesarul pentru bagajul copiilor?

Necesar bagaj:                                                                                                                  Interzis bagaj:

 

1.rucsac mediu pentru ture                                                                                               1. Tigari

2.1 pereche tenisi + 1 perche bocanci                                                                              2. Bauturi alcoolice

3.1 trening sau 1 pereche pantaloni lungi+1 bluza maneca lunga (minim)             3. Obiecte valoroase, bijuterii

4.1 pelerina de ploaie si un hanorac                                                                                4. Dulciuri

5.pijama si trusa de igiena corporala(sapun, periuta de dinti, pasta, etc)               5.Obiecte taioase/periculoase

6.pentru fiecare zi a taberei: 1 tricou, 1 per sosete, 1 per lenjerie de corp,              6. Bagaje in exces

si un pulover sau polar.

7.daca urmeaza un tratament specific permanent, medicamentele specific acestui tratament, cu recomandarea medicului specialist, care vor fi administrate sub indrumarea cadrului medical din tabara.

 

 1. Temperatura in zona, pe perioada verii cum este?

In zona Sighisoarei, fiind zona de munte, ziua este cald, dar nu canicula, iar noaptea este de obicei foarte frig, de aceea recomandam in bagaj polar sau pulover, pentru activitatile de seara.

 

 1. Cum putem lua legatura cu dvs sau cu echipa de instructori?

 

Prin intermediul site-ului, sectiunea “contact” sau la numarul de telefon 0721.389.415 unde va raspunde coordonatorul nostru Eugen Butaru, sau la adresa de email eugen@distractx.com.